ROTTWEILEREN

BESKRIVELSE AF ROTTWEILEREN

Rottweileren er en stor, stærk og vagtsom hyrdehund, som blev opdrættet som beskytter af gårde og kvægflokke. I dag kendes racen mest som brugshund, og høster primært sin anerkendelse som decideret beskyttelses- og vagthund. Rottweileren er klassificeret som “Ledsagehund, tjeneste- og brugshund” under FCI.

Rottweileren har et veludviklet beskyttelsesinstinkt, kombineret med et kraftfuldt og repektindgydende ydre. Racen er arbejdsom, lærevillig og forholdsvis nem at dressere; men man kan forvente en vis grad af selvstændighed i alle Rottweilere, og derfor bør de denne hunderace kun anskaffes af erfarne hundefører.

Rottweilere er aktive hunde, som kræver masser af selskab, træning, motion og generel “hjerne-aktivering”. Hvis disse ting bliver opfyldt tilfredstillende, er Rottweilere til gengæld forholdsvis nemme og medgørlige hunde – og en tilfreds Rottweiler gør meget sjældent det store væsen af sig indenfor.

En Rottweiler, der keder sig, er til gengæld ofte ikke behagelig at leve med, da de meget intelligente hunde ofte selv finder på noget beskæftigelse.

Pelsen på en Rottweiler er ganske kort, og kræver næsten ingen pasning i dagligdagen. Oprindelsesland: Rottweiler har oprindelse i Tyskland Hundens størrelse: Rottweiler har en højde på 61 – 66 cm og en vægt på 42 – 50 kg Farver: Sort med brune aftegninger Alternative navne: Rotte Type: Rottweiler er en brugs- og tjenestehund

Comments are closed.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com